«شما آيينه برادر خود هستيد، اگر عيبي در او ميبينيد، آن را پاك كنيد.»
«هركس مسلماني را آزار دهد، مرا آزار داده است و هركس مرا آزار دهد خدا را آزار داده است.»
«هر كه با مسلماني تقلب كند، و يا به او ضرري بزند، و يا فريبش دهد، از ما نيست.»
«هركس سر راه مسلمانان را بگيرد و آزارشان دهد، لعنت كردن او بر آنها واجب ميشود.»
«روا نيست كه مؤمني به [برادر ديني خود] به تندي و از سر آزار نگاه كند.»
«اموال شما به همه مردم نميرسد، پس اخلاق خوب خود را در ميان ايشان تقسيم كنيد.»
«چهار چيز است كه با داشتن آنها بر نداریِ خود غم مخور: راستگويي، امانت داري، خوش اخلاقي و میانهروی در غذا خوردن.»
«خداوند سه چيز را از فضايل والاي اخلاقي ميشمارد؛ اول آن كه از ستم درگذري، دوم آن كه كسي را كه به تو چيزي نميدهد، از بخشش خود بهرهمند كني و سوم آنكه با كسي كه از تو بريده، بپيوندي.»
«پدر، هيچ مالي را بهتر از ادب به فرزند نميدهد.»
«خداوند اگر بخواهد بندهاي را خوار كند، دانش و ادب را از او ميگيرد.»
«مردم، مثل معادن گوناگون هستند و داراي نژاد مختلف هستند و تربيت بد، مثل نژاد بد است.»
«اگر سه چيز در برادرت ديدي، به او اميدوار باش: حيا، امانت و صداقت. و چون اين سه چيز را نديدي، اميدی به او مبند.»
«براي من شش چيز را ضمانت كنيد، تا من بهشت را برايتان ضمانت ميكنم. وقتي سخن ميگوييد راست بگوييد، چون وعده ميدهيد وفا كنيد، چون امانتي به دستتان سپردند آن را ادا كنيد، خود را از گناه نگاه داريد، چشم خود را حفظ كنيد و دستانتان را از گناه بازداريد.»
«سه چيز در هر كه باشد منافق است، هر چند روزه بدارد، نماز بخواند، حج و عمره بگزارد و بگويد من مسلمانم: آن كه چون حرفي ميزند دروغ بگويد، چون وعده ميدهد وفا نكد و چون امانت ميگيرد خيانت كند.»
درباره این سایت